Laktera Allergy Free Rose+

Пробиотик

Пробиотик на козе мляко 30 капс. с българско розово масло. Продуктът поддържа имунната система, чернодробния комфорт и естествените функции на организма през пролетно-есенния сезон на цъфтеж на растенията.

Продуктът има една призната здравна претенция съгласно Регламент 432/2012 на ЕС: Подобрява смилането на лактозата.

Какво е здравна претенция? – Разберете повече като кликнете ТУК

 

Епидемиологично проучване при пациенти с хранителни алергии, проведено в МЦ Евроздраве-България ООД и публикувано в дисертационен труд, показва че пробиотикът Лактера Алерджи Фрии Роуз+е естествена хранителна подкрепа при хора с алергия към краве млечен протеин.

Лактера Алерджи Фри Роуз+ се препоръчва като хранителна добавка и за съхраняване на красотата и младостта.

Повече информация можете да намерите на:

Хранителни алергии

 

СЪСТАВ:

Съдържание в 2 капсули (600 мг) дневна доза: енергийна стойност 8,5 KJ /
2 Kcal.*; 500 мг патентована пробиотична формула на козе мляко, съдържаща над 6 милиарда активни живи и латентни CFU Lactobacillus bulgaricus DWT1 и Streptococcus thermophilus DWT4; 40 мг декстроза монохидрат; 20 мг българско розово масло; 40 мг антивтвърдител магнезиев стеарат.
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400 kJ/ 2000 kcal).
Състав на растителната капсула: естествен оцветител – калциев карбонат и хипромелоза.

Съдържа козе млечен протеин и лактоза. Не съдържа краве млечен протеин.

Препоръчителна дневна доза: 2 капсули приети с течност преди храна. Подходящ за възрастни и деца над 6 години. Пробиотикът не е заместител на разнообразното хранене.
Съхранение при температура под 24ºС на места недостъпни за малки деца.Противопоказания: непоносимост към някоя от съставките на продукта, бременност и кърмене.

Научния съвет към Европейския орган по безопасност на храните, в свое становище заключава, че съществуват адекватни данни за състава, токсичността (най-вече въз основа на историята за безопасна употреба, т.е липса на докладвани неблагоприятни здравни ефекти) и за употребата на розовото масло за да му се даде статут на квалифицирана презумпция за безопасност. Експериментални и клинични проучвания на български учени доказват, че българското розово масло има доказани здравословни ефекти при проблеми на черния и белия дроб и метаболизма.

Продуктите са изцяло натурални, не съдържат консерванти, оцветители, генетично модифицирани микроорганизми и холестерол.
Произведено от Дафлорн ООД в България, София област с. Нови Хан, ул. Бреза 4